Bioscoop of een filmpje thuis kijken, wat doen mensen tegenwoordig het liefste?

filmpjes kijken thuisSteeds meer mensen kiezen ervoor om een filmpje thuis te kijken, in plaats van naar de bioscoop te gaan. Dit heeft tot gevolg dat de bioscopen het lang niet altijd meer voor elkaar krijgen om volle zalen te trekken zodra er een mindere film draait. Aan de andere kant zijn er natuurlijk altijd de kaskrakers die het ontzettend goed doen, waarvoor men zelfs extra voorstellingen in kan plannen. Wat dat betreft kiezen veel mensen nog altijd voor het bezoeken van de bioscoop, maar zijn er ten opzichte van het verleden wel een aantal dingen veranderd. Daarnaast heeft ook de thuisbioscoop er natuurlijk voor weten te zorgen dat meer mensen graag thuis een filmpje kijken en daar de deur niet meer voor uit gaan.

Kosten van de bioscoop

Ook de kosten van de bioscoop lijken een rol te spelen in het feit dat mensen er minder snel voor kiezen om vaak naar de bioscoop te gaan. De wat mindere films worden over het algemeen overgeslagen, aangezien een bezoek aan de bioscoop al snel een paar tientjes zal kosten. Dat is op zich niet erg wanneer u er een enkele keer naartoe gaat, maar eens in de twee weken kunnen de kosten aardig oplopen. Met alleen de kosten van de kaartjes bent u er doorgaans namelijk nog niet, want ook de popcorn en de drankjes horen erbij.

Kwaliteit van de televisie

Aan de andere kant is de kwaliteit van televisies sterk toegenomen, waardoor we op een prachtige manier naar films kunnen kijken, zonder dat we daarvoor de deur uit hoeven. Het feit dat de beeldschermen steeds groter worden, we over het algemeen een prachtige surround set hebben staan en ook de 3D mogelijkheden de huiskamer hebben bereikt zorgt ervoor dat veel mensen de deur niet meer uitgaan voor een film. In plaats daarvan kiezen veel mensen er tegenwoordig voor om wat vrienden uit te nodigen en samen naar een mooie film te kijken, gewoon thuis op de bank.

Avondje uit

Tenslotte biedt de bioscoop ons natuurlijk nog altijd een avondje uit, die een filmpje op de bank ons nooit helemaal zal kunnen bieden. Het is opvallend om te zien dat men er bij de grote en bekende films nog altijd voor kiest om naar de bioscoop te gaan. Het lijkt er zelfs op dat men dan alsnog graag weer een keer gaat, omdat men wat minder in de bioscoop komt. De bioscoop is daarmee een plaats geworden waar we echt een avondje uit gaan en waar het allang niet alleen maar draait om het kijken van de film die er die avond vertoond wordt.

Foto: © Henry Schmitt – FotoliaGerelateerde artikelen:

Trefwoorden: