Kitesurfen: de beste spots in Nederland

Kitesurfer in actionBent u op zoek naar de beste spots in Nederland om te kitesurfen? Houd er dan rekening mee dat de wind natuurlijk een groot aandeel heeft in de kwaliteit van de verschillende spots. Er zijn echter een aantal plaatsen aan te geven waar het over het algemeen goed toeven is, waardoor u er de mogelijkheid heeft om te oefenen met uw kite, of te genieten van de vrijheid.

Kitesurfen in Kijkduin

Het kitesurfen in Kijkduin is misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar het is een locatie waar het over het algemeen redelijk rustig is. De drukke zomerdagen uitgezonderd komen er relatief weinig mensen naar het strand, waardoor het goed mogelijk is om er met uw kite aan de slag te gaan. Bovendien bevindt de locatie zich redelijk centraal in Nederland, waardoor het een locatie is die goed bereikbaar is vanuit verschillende delen van het land. Het kitesurfen in Kijkduin trekt doorgaans niet heel veel surfers, maar daar zou in de toekomst wel eens verandering in kunnen komen.

Terschelling voor kitesurfers

Daarnaast is Terschelling goed geschikt voor kitesurfers. Dat heeft onder andere te maken met de ruimte die u er over het algemeen heeft, maar daarnaast ook met het feit dat de wind er over het algemeen goed is. Verder kunt u er genieten van een vlak gebied, waardoor het goed mogelijk is om te gaan kitesurfen. Het gebied is goed toegankelijk, ook voor de beginner die graag wat meer ervaring op wil doen met de kite.

Autostrand Oostvoorne

Een andere plaats waar u ervaring op kunt doen met het kitesurfen is het Autostrand in Oostvoorne. Het is een bekende plaats onder de surfers, waar men over het algemeen naartoe komt om een keer te gaan oefenen en daarbij niet te snel in de problemen te komen. Houd uiteraard wel rekening met de ondergrond, om eventuele vervelende crashes zoveel mogelijk te voorkomen. Op die manier kunt u heerlijk gaan kitesurfen op het Autostrand in Oostvoorne, al dient u er wel rekening mee te houden dat het op deze locatie relatief snel druk kan worden. 

Foto: Helix2012, Fotolia
Gerelateerde artikelen:

Trefwoorden: